És una de les grans novetats que ens oferirà el sector de la restauració per a aquest 2024 a Catalunya: l’aplicació de la Llei contra el Malbaratament Alimentari. Cal recordar que a Espanya [...]
La Guia Oficial ha estat redactada per a ajudar els negocis a adaptar-se i entendre la normativa. La Generalitat de Catalunya, a través de la Conselleria d’Acció Climàtica i Agenda Rural, [...]
A més a més dels petards, l’altre característica de la nit de Sant Joan són les coques. A internet n’és ple de receptes per poder-les fer a casa. Si estàs decidit a fer-les tu mateix, endavant! [...]
El formatge ratllat no és una cosa que prenguem cada dia i és habitual que se’ns faci malbé després de 4 o 5 dies obert al sobre. Hi ha molts formatges, com el roquefort o el cabrales, que [...]
Un any més, SAIA ha participat a HIP, la fira professional del sector HORECA. Un dels grans reptes del sector per al 2023 és l’aplicació de les lleis de prevenció de les pèrdues i el [...]
Encara que la normativa és recent, és possible que ja hagis vist com algú, al supermercat, a la xarcuteria del barri o a la peixateria, treu el seu tàper de la bossa perquè li guardin allà el [...]
El 2022 ha finalitzat amb una nova normativa reguladora de les condicions higienicosanitàries en la producció i comercialització d’aliments al sector minorista. Recordem que al sector [...]
Queden pocs dies pel sopar i dinar de Nadal. Alguns més per al sopar de Fi d’Any. Si compres el peix o el marisc amb la intenció de congelar-lo per als propers dies, has de tenir unes coses en [...]
Cada cop són més els clients que ens mostren la seva inquietud per la sostenibilitat. Ser sostenibles és important per diverses raons: Raó econòmica: reaprofitar aliments i calcular millor les [...]
Envasar aliments al buit a casa no és recomanable. Per què? Et donem diverses raons en aquest article publicat al diari ABC i del que recollim el més destacat en aquest post al nostre blog. [...]
Et disposes a obrir un negoci d’alimentació (un restaurant, un càtering o una pastisseria) i de cop algú et parla de l’APPCC. Què és l’APPCC? Per començar, cal assenyalar que [...]
Identificar els perills, avaluar els riscos i controlar-los. Aquest és l’objectiu del Pla APPCC (acrònim d’Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític) que tota empresa alimentària [...]
Hi ha diverses maneres per saber si una carn és apta per al seu consum. Podem analitzar la seva textura, la seva olor o el seu color. Ens centrarem en aquest últim aspecte. El color [...]
Hi ha qui pensa que els tuppers de plàstic són dolents per a la salut. I això no té perquè ser així. No tots els tuppers de plàstic són perjudicials o perillosos. A l’hora de comprar un [...]
Segur que a molts us ha passat. Heu tornat de les vacances i quan heu obert els armaris on emmagatzemeu aliments, heu vist aparèixer algunes arnes. Les altes temperatures, els productes envasats [...]
© SAIA 2024