Última actualització: 6 abril, 2024
Envasar aliments al buit a casa no és recomanable. Per què? Et donem diverses raons en aquest article publicat al diari ABC i del que recollim el més destacat en aquest post al nostre blog.
L’envasat al buit no és només cosa de les botigues d’alimentació. També es pot fer a casa amb màquines domèstiques que es poden adquirir a preus que oscil·len entre els 50 i els 200€ en funció de la seva capacitat i qualitat. Com comenta el director de SAIA, Luis Riera, a l’article esmentat, “amb l’envasat al buit dels aliments el que s’aconsegueix és extreure l’oxigen i així s’evita que la majoria dels microorganismes que es trobin en els productes , es multipliquin.” Luis Riera també recorda que no tots els aliments poden envasar-se al buit ja que determinats aliments poden aixafar-se i fer malbé la seva textura.
A l’article també s’adverteix que amb l’envasament al buit no s’evita que tots els microorganismes es multipliquin i facin malbé l’aliment. Hi ha certs bacteris patògens causants de listeria o botulisme que no necessiten l’oxigen per reproduir-se i que es poden multiplicar a l’aliment i provocar un dany a la teva salut. A més, en no tenir oxigen, no s’aprecien els senyals que habitualment ens indiquen que un producte està en mal estat, com la mala olor o el color, per la qual cosa podríem ingerir un aliment en mal estat sense saber-ho.
Per aquestes raons i també per una qüestió de sostenibilitat (es genera més residu de plàstic cada cop que envasem al buit), des de SAIA, Luis Riera recomana que s’utilitzi la congelació per allargar la conservació dels aliments.
Si, malgrat tot, vols envasar el buit a casa, Luis Riera destaca a l’article 3 aspectes fonamentals a tenir en compte:
Pots llegir l’article complet aquí.