Consultoria en sostenibilitat alimentària i reducció del malbaratament

A SAIA adaptem els processos del teu negoci perquè siguin més sostenibles i eficients i així estalviar diners, generar menor impacte mediambiental, millorar la imatge corporativa de l'empresa i, per descomptat, complir la normativa. A SAIA disposem d'una divisió especialitzada en aquesta matèria en col·laboració amb Zostera Consultoria, experts en la sostenibilitat 360º, alineada amb el compliment dels objectius de desenvolupament sostenible.

Una visió centrada en els processos

La filosofia de Zostera Consultoria, avalada per SAIA, és que qualsevol empresa alimentària, es dediqui a la restauració comuna o a l'alta cuina, sigui una fàbrica de matèria primera o una empresa de càtering, pot exercir la seva activitat de manera sostenible. Només cal respondre les preguntes: quins processos podem millorar a nivell intern i quines d'aquestes millores es duen a terme amb criteris de sostenibilitat.

Per què posar-te en mans de SAIA & Zostera Consultoria?

Caso real: Grupo Lluerna

  • Som un equip que comptem amb una experiència acumulada de més de 20 anys als seus respectius segments de consultoria i consultoria 360º.
  • Oferim resultats contrastables aplicats a la pràctica al mateix grup de restauració GrupLluerna (Restaurant Lluerna, Bar Verat).
  • Comencem per canvis petits, ferms i arrelats a la terra, més que per canvis aparatosos: creiem en el creixement empresarial sostenible.
  • Escoltem i som proactius i àgils per donar resposta a nous reptes que sorgeixen de les necessitats de l'empresa, els nous hàbits de consum i la sostenibilitat del planeta.

Quins processos es poden millorar?

Totes les empreses tenen processos, per la qual cosa totes poden deixar una empremta mediambiental que sigui el més petita possible. Depenent de les fases que abasti la seva activitat, es pot aprofundir en uns o altres, com ara: Seleccionem les espècies de matèries primeres correctes? Gastem massa aigua o massa energia? Comprem la quantitat correcta de matèries primeres o ingredients? La producció és a prop del consumidor final? Fem servir les tècniques de cuinat adequades? Fem servir massa productes envasats? El nostre servei de consultoria 360º en col·laboració amb Zostera Consultoria intentarà, conjuntament amb el client, donar resposta a aquestes preguntes implantant millores com:

  • Sensors de moviment als espais per accionar la llum o l'aigua.
  • Apostar per productes i productors locals per estalviar energia i preservar les espècies autòctones.
  • Reciclar l'aigua per evitar comprar ampolles industrials i fer servir menys aigua i menys detergents.
  • Dur a terme una recollida selectiva de les deixalles i reaprofitar la matèria primera establint sinergies amb altres agents.
  • Creació de menús sostenibles
  • Eficiència i gestió de personal
  • Processos per evitar el malbaratament (previsió d'estocs i vendes, fitxes de producció, cuina d'aprofitament…)
  • Sostenibilitat econòmica del negoci

Com treballem la sostenibilitat i la reducció del malbaratament alimentari?

A mig termini

Amb plans estratègics a 3 anys, que definiran on es vol anar i amb quin propòsit incloent els canvis i l'evolució necessaris i els reptes a superar per a aconseguir-ho.

A curt termini

Amb accions correctives concretes a 6 mesos i 1 any, que procuraran el compliment d'objectius qualitatius i quantitatius a nivell empresarial, equip i individuals.

Posant la persona al centre

D'aquesta manera, el creixement de l'empresa és sostenible en tot moment, entenent el negoci com un ecosistema viu que segueix un procés natural i no forçat (econòmicament, relacional i personal).

Sabies que…?

A partir del 2022 els restaurants i altres negocis que serveixen aliments s'hauran d'adaptar obligatòriament a la llei de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris aprovada pel Parlament de Catalunya i que el Govern d'Espanya també previndrà el malbaratament imposant sancions a qui malbarati menjar.

No perdis el tren de la sostenibilitat

Aconsegueix un estalvi econòmic i comunicar un valor reputacional als teus clients, a més de prevenir els riscos derivats de l'escassetat de recursos i satisfer un públic que exigeix un respecte més gran pel planeta.

© SAIA 2022