Un any més, SAIA ha participat a HIP, la fira professional del sector HORECA. Un dels grans reptes del sector per al 2023 és l’aplicació de les lleis de prevenció de les pèrdues i el [...]
Encara que la normativa és recent, és possible que ja hagis vist com algú, al supermercat, a la xarcuteria del barri o a la peixateria, treu el seu tàper de la bossa perquè li guardin allà el [...]
El 2022 ha finalitzat amb una nova normativa reguladora de les condicions higienicosanitàries en la producció i comercialització d’aliments al sector minorista. Recordem que al sector [...]
Queden pocs dies pel sopar i dinar de Nadal. Alguns més per al sopar de Fi d’Any. Si compres el peix o el marisc amb la intenció de congelar-lo per als propers dies, has de tenir unes coses en [...]
Cada cop són més els clients que ens mostren la seva inquietud per la sostenibilitat. Ser sostenibles és important per diverses raons: Raó econòmica: reaprofitar aliments i calcular millor les [...]
Envasar aliments al buit a casa no és recomanable. Per què? Et donem diverses raons en aquest article publicat al diari ABC i del que recollim el més destacat en aquest post al nostre blog. [...]
Et disposes a obrir un negoci d’alimentació (un restaurant, un càtering o una pastisseria) i de cop algú et parla de l’APPCC. Què és l’APPCC? Per començar, cal assenyalar que [...]
Identificar els perills, avaluar els riscos i controlar-los. Aquest és l’objectiu del Pla APPCC (acrònim d’Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític) que tota empresa alimentària [...]
Hi ha diverses maneres per saber si una carn és apta per al seu consum. Podem analitzar la seva textura, la seva olor o el seu color. Ens centrarem en aquest últim aspecte. El color [...]
Hi ha qui pensa que els tuppers de plàstic són dolents per a la salut. I això no té perquè ser així. No tots els tuppers de plàstic són perjudicials o perillosos. A l’hora de comprar un [...]
Segur que a molts us ha passat. Heu tornat de les vacances i quan heu obert els armaris on emmagatzemeu aliments, heu vist aparèixer algunes arnes. Les altes temperatures, els productes envasats [...]
Com saber si un ou està en mal estat? Responem totes les preguntes sobre l’ou. ¿S’han de rentar els ous? Cal guardar els ous a la nevera? Pots menjar ou cru si estàs [...]
Si hem sentit parlar de l’APPCC, les sigles d’Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític, probablement ens resultarà familiar el concepte de punt de control crític. No obstant això, [...]
Congelar el menjar no ho fa etern, encara que pugui semblar-ho. Si bé és cert que pot transcórrer molt de temps abans que el seu consum pugui ser considerat perjudicial per a la salut, el seu [...]
Massa sovint, quan emmagatzemem aliments a la nevera, ens guiem de paràmetres que no tenen res a veure amb la seva vida útil real, com el seu color o la seva olor, per a saber si encara són aptes [...]
© SAIA 2023