Cada cop són més els clients que ens mostren la seva inquietud per la sostenibilitat. Ser sostenibles és important per diverses raons: Raó econòmica: reaprofitar aliments i calcular millor les [...]
Envasar aliments al buit a casa no és recomanable. Per què? Et donem diverses raons en aquest article publicat al diari ABC i del que recollim el més destacat en aquest post al nostre blog. [...]
Et disposes a obrir un negoci d’alimentació (un restaurant, un càtering o una pastisseria) i de cop algú et parla de l’APPCC. Què és l’APPCC? Per començar, cal assenyalar que [...]
Identificar els perills, avaluar els riscos i controlar-los. Aquest és l’objectiu del Pla APPCC (acrònim d’Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític) que tota empresa alimentària [...]
Hi ha diverses maneres per saber si una carn és apta per al seu consum. Podem analitzar la seva textura, la seva olor o el seu color. Ens centrarem en aquest últim aspecte. El color [...]
Hi ha qui pensa que els tuppers de plàstic són dolents per a la salut. I això no té perquè ser així. No tots els tuppers de plàstic són perjudicials o perillosos. A l’hora de comprar un [...]
Segur que a molts us ha passat. Heu tornat de les vacances i quan heu obert els armaris on emmagatzemeu aliments, heu vist aparèixer algunes arnes. Les altes temperatures, els productes envasats [...]
Com saber si un ou està en mal estat? Responem totes les preguntes sobre l’ou. ¿S’han de rentar els ous? Cal guardar els ous a la nevera? Pots menjar ou cru si estàs [...]
Si hem sentit parlar de l’APPCC, les sigles d’Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític, probablement ens resultarà familiar el concepte de punt de control crític. No obstant això, [...]
Congelar el menjar no ho fa etern, encara que pugui semblar-ho. Si bé és cert que pot transcórrer molt de temps abans que el seu consum pugui ser considerat perjudicial per a la salut, el seu [...]
Massa sovint, quan emmagatzemem aliments a la nevera, ens guiem de paràmetres que no tenen res a veure amb la seva vida útil real, com el seu color o la seva olor, per a saber si encara són aptes [...]
L’augment de la demanda del menjar a domicili els últims anys ha generat el fenomen de les dark kitchen, és a dir, cuines industrials destinades a l’elaboració de plats de menjar [...]
La massificació fa anys que ha donat un tint negatiu al concepte de “turista”, que ha facilitat l’oferta “low cost” sense valor afegit. Per això han calat plans que busquen fer sentir als [...]
Els restaurants generen centenars de quilos de deixalles setmanals , entre els quals es troben ampolles de vidre, llaunes d’alumini, paper i cartó i, sobretot, restes de menjar. Encara que [...]
La crisi sanitària que estem vivint pel Covid-19 ha obligat al tancament temporal de bars i restaurants. Com a conseqüència, molts negocis d’hostaleria han decidit optar pel delivery i/o [...]
© SAIA 2022