Els nostres serveis

Assessoria en legislació alimentària

L'assessoria en legislació alimentària que oferim a SAIA consisteix en una informació actualitzada de les disposicions legals vigents que afectin el seu producte, l'etiquetatge i la publicitat, els establiments de producció i emmagatzematge, el transport i el control, així com tots els canvis legislatius que es publiquin. Aquesta és una manera senzilla de limitar al que és necessari la lectura i interpretació de les diferents legislacions que es publiquen constantment.

L'empresa alimentària: responsable del compliment de la normativa vigent

Totes les empreses que gestionen aliments o aigua per al consum, com la indústria agroalimentària, la restauració i restauració col·lectiva, així com el comerç minorista d'alimentació, necessiten estar al dia de la normativa vigent per al seu compliment, ja que en són les responsables davant la llei de qualsevol perjudici causat pel seu incompliment. Per això és important que comptin amb assessoria en legislació alimentària, ja sigui pels seus propis mitjans o amb suport extern, a través de consultories com SAIA.

Demana'ns informació

Cumplimiento normativo

Ayudamos a evitar sanciones

Les sancions a una empresa alimentària per incompliment dels requisits legals exigits poden anar de 5.000 euros a 600 milions d'euros, i fins i tot la clausura provisional o permanent del local, depenent del perjudici causat a la salut, el benefici que n'hagi obtingut o la intencionalitat que hi hagi hagut amb el seu incompliment, així com la gravetat o la reincidència.

La legislació alimentària té com a objectiu protegir al consumidor de:

Riscos per a la seva salut

Els productes alimentaris insegurs poden suposar riscos per a la salut.

Frau, adulteració, etc.

El frau i l'adulteració menystenen la qualitat d'aquests productes.

Els nostres clients ens trien perquè...

Som líders en coneixement de les tendències i la legislació:

Treballar amb SAIA és estar a l'avantguarda de les discussions sobre noves regulacions i tendències en seguretat alimentària, ja que col·laborem amb les organitzacions reguladores. Entre d'altres, som coordinadors de la Guia de pràctiques correctes d'higiene a restaurants i autors de la Guia per a la prevenció en el marc del Pla de Prevenció contra el Malbaratament Alimentari de la Generalitat.

Oferim un enfocament altament personalitzat i adaptatiu:

Portem més de 20 anys assessorant i formant empreses alimentàries a la normativa europea, nacional, autonòmica i local a empreses amb necessitats, mida i tipus d'activitat molt diferents, abastant des de seguretat alimentària fins a prevenció del malbaratament, facilitant el compliment regulatori i l'excel·lència operativa.

Apostem per la tecnologia en seguretat alimentària:

La nostra assessoria també inclou la proposta de software adequat (la llicència de la qual té cost a part) per facilitar el compliment regulatori, des de la gestió d'inventari i la traçabilitat a la monitorització de paràmetres crítics de control i l'automatització de registres, de manera que la capacitat de resposta de les empreses alimentàries als canvis legislatius i desafiaments del sector augmenta exponencialment.

Normativa aplicable a l'empresa alimentària

El "paquet d'higiene" europeu

La legislació alimentària d'aplicació a les indústries espanyoles ia empreses relacionades amb l'alimentació procedeix majoritàriament d'instàncies europees, i és comuna a la resta de països de la Unió Europea. El gruix d'aquesta legislació és sovint conegut com el “paquet d'higiene”, un marc legislatiu format per reglaments i directives per a la producció d'aliments i la seguretat alimentària dins de la UE, que posen èmfasi tant en la seguretat dels productes alimentaris com en la informació adequada als consumidors.

Compleix amb la normativa

Legislación europea
El més destacat

Compleix amb la legislació en matèria de malbaratament alimentari

A SAIA oferim assessoria en legislació en matèria de malbaratament alimentari, que es troba en contínua evolució, i posem a disposició dels nostres clients plans de prevenció que permeten identificar els punts crítics en què es produeix aquest malbaratament, mesurar-lo, informar-ne la administració i minimitzar-ho, tal com preveu la llei. De fet, som autors de la Guia per a la prevenció del malbaratament alimentari al sector de la restauració comercial i cuines centrals de la Generalitat de Catalunya, per la qual cosa treballar amb nosaltres és garantia de compliment efectiu i pràctiques innovadores en la gestió del malbaratament alimentari .

Desperdicio alimentario

Sol·licita assessorament en matèria de legislació alimentària