Quan mirem la carta d’un restaurant , fins i tot en el cas d’un establiment d’alta gamma, podem veure plats amb diferent grau de complexitat, des d’una amanida fins a un [...]
A un post anterior vam parlar del paper dels menjars testimoni, que en alguns casos han d’estar inclosos en un pla APPCC, també anomenat HACCP per les sigles en anglès. Però què és [...]
El consum de peix és molt important en una dieta saludable. Són una font de proteïna magra i baixa en calories, amb nutrients essencials com el iode, el seleni, el calci i les vitamines A i D i [...]
Al post anterior vam parlar de les intoxicacions alimentàries en establiments de restauració col·lectiva, i vam explicar que en un establiment sospitós de ser l’origen d’un brot es [...]
Lamentablement aquest estiu hem tingut notícia de diverses alertes en seguretat alimentària a causa de brots com listeriosi o botulisme, que s’han arribat fins i tot a cobrar vides. Aquest [...]
Estiu és una estació de risc en matèria de seguretat en els aliments, especialment en establiments de restauració i altres empreses alimentàries. Les altes temperatures, amb què molts [...]
Els pesticides, el nom del qual és plaguicides a la indústria sanitària, química i alimentària, són agents químics o biològics utilitzats per prevenir (encara que també destruir, atraure, [...]
Un negoci de restauració ben administrat implica procurar reunir els requisits necessaris per a la seguretat dels aliments que ofereix. Altrament, en els seus productes pot produir-se una [...]
Fa tan sols uns dies la Generalitat ha presentat el seu projecte de crear un portal web de puntuacions d’higiene en restaurants en el qual els usuaris puguin consultar específicament [...]
El pròxim 7 de juny de 2019 se celebra per primera vegada el Dia Mundial de la Seguretat Alimentària (WFSD), que busca cridar l’atenció sobre la repercussió dels aliments segurs en la [...]
Les malalties alimentàries, més conegudes com a malalties transmeses pels aliments, són aquelles causades per una toxiinfecció alimentària, que es desenvolupa després la ingestió accidental [...]
Amb l’arribada de la calor s’incrementa el consum de productes que es mengen crus , com els enciams, les cols i les fruites, i amb això, els riscos de toxiinfeccions per bacteris com [...]
Un dels pilars de la política alimentària de les institucions, especialment de la Unió Europea, és garantir un alt nivell de seguretat en els aliments, i la llei de seguretat alimentària, que en [...]
Un negoci de restauració ben gestionat implica procurar les condicions necessàries per a la seguretat dels aliments. Altrament, al nostre menjar pot produir-se una contaminació per bacteris que [...]
Pel que fa a la impressió que els clients d’un restaurant es puguin dur i que aquesta els animi a tornar-hi no hi ha absolutament cap drecera. Òbviament és fonamental oferir bon menjar i [...]
© SAIA 2023