Les malalties alimentàries, més conegudes com a malalties transmeses pels aliments, són aquelles causades per una toxiinfecció alimentària, que es desenvolupa després la ingestió accidental [...]
Amb l’arribada de la calor s’incrementa el consum de productes que es mengen crus , com els enciams, les cols i les fruites, i amb això, els riscos de toxiinfeccions per bacteris com [...]
Un dels pilars de la política alimentària de les institucions, especialment de la Unió Europea, és garantir un alt nivell de seguretat en els aliments, i la llei de seguretat alimentària, que en [...]
Un negoci de restauració ben gestionat implica procurar les condicions necessàries per a la seguretat dels aliments. Altrament, al nostre menjar pot produir-se una contaminació per bacteris que [...]
Pel que fa a la impressió que els clients d’un restaurant es puguin dur i que aquesta els animi a tornar-hi no hi ha absolutament cap drecera. Òbviament és fonamental oferir bon menjar i [...]
Les persones amb al·lèrgies a alguns aliments confien que la indústria alimentària els proporcioni informació precisa sobre els ingredients dels productes i plats que serveixen i segueixin els [...]
El peix és un aliment clau en la dieta mediterrània, amb coneguts efectes beneficiosos per a la salut. L’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició recomana el seu consum [...]
No són pocs els restauradors que pensen que no han de permetre l’entrada de gossos en els seus restaurants perquè la llei ho prohibeix. I no és ben bé així. La normativa europea diu que els [...]
Si mengem formatges madurats, pans amb massa mare, iogurt, cervesa o vi, estem familiaritzats amb els aliments fermentats. La moda de fer-los de forma artesanal, i la irrupció a la nostra dieta [...]
Vendre aliments en un food truck o establiment de restauració mòbil pot ser una oportunitat atraient per a alguns emprenedors que volen donar a conèixer els seus productes elaborats, ja que en [...]
Si busquem a Google “carnet de manipulador d’aliments online”, trobarem un munt de resultats, patrocinats i sense patrocinar, de cursos que asseguren que obtindràs aquest carnet [...]
La proliferació dels programes gastronòmics i els talent shows de cuina, en què famosos cuiners exhibeixen el glamour de dedicar-se a la restauració pot despertar en molta gent a la qual li [...]
Mantenir la desinfecció i neteja en restaurants és imprescindible per garantir que totes les instal·lacions, maquinària, estris i altres equips del local no siguin una causa de contaminació [...]
Obrir un restaurant o bar -ja sigui arran d’una compravenda o d’un traspàs- és un projecte emocionant, especialment quan tenim al cap un munt de noves idees pel que fa a la cuina, a [...]
Les fruites i verdures són essencials per a una dieta saludable. Es tracta de productes generalment segurs, tant si es compren a agricultors ecològics com si s’adquireixen en grans mercats, [...]
© SAIA 2024