Quan es parla de seguretat dels aliments de seguida se’ns ve al cap la paraula “intoxicació alimentària”. És fàcil dir “va tenir una intoxicació per alguna cosa que va [...]
Tot i que s’ha popularitzat en els últims anys, l’agricultura ecològica fa més de mig segle que existeix com la coneixem. Es tracta, per tant, no d’una moda passatgera sinó [...]
Servir menjar sense gluten al nostre bar o restaurant és una alternativa que pot fer-nos guanyar clients celíacs que sovint renuncien a menjar fora per no haver d’estar demanant [...]
Tal com explicàvem en un post anterior, la traçabilitat és el registre, emmagatzematge i transferència de la informació que fa referència al recorregut i els processos pels quals passa un [...]
Tots hem vist ous molt diferents a la venda (grans, petits, foscos, clars, suaus, rugosos), però tots tenen en comú que estan referenciats. El codi que els ous porten imprès en la seva closca és [...]
El control de qualitat als aliments és la utilització de paràmetres tecnològics, físics, químics, microbiològics, nutricionals i sensorials per aconseguir que un aliment sigui sa i saborós amb [...]
L’estiu és l’estació on més s’incrementen els casos de toxinfecció alimentària per Salmonella, una de les quatre causes principals de les malalties diarreiques a nivell mundial [...]
“Contaminació creuada” és un conjunt de paraules que sentim molt habitualment quan parlem de seguretat alimentària. En realitat és una manera especialitzada per referir-se a bacteris [...]
La higiene als restaurants no és d’interès vital només per a grans cadenes de restauració, sinó també per a locals humils (tot i que en aquests els requeriments siguin més simples). Una [...]
Segurament molts de nosaltres recordem la crisi de la carn de cavall present als productes carnis etiquetats com a carn d’origen boví que va esquitxar a Ikea el 2013, a més d’altres [...]
Els nens, juntament amb la gent gran i les persones amb malalties que comprometen el seu sistema immunitari són especialment vulnerables a les malalties transmeses pels aliments. Per aquest [...]
A Europa es produeixen desenes de milers de toxinfeccions alimentàries l’any, que causen milers d’hospitalitzacions i al voltant de 20 morts. Segons la doctora Julia Ocón, [...]
Els problemes d’higiene a establiments alimentaris semblen de ciència-ficció quan els veiem a Pesadilla en la Cocina (i, de fet, en aquest cas una mica d’això en tenen). No obstant [...]
© SAIA 2024