SAIA protagonista de diverses ponències al Science and Cooking World Congress de Mèxic

9 setembre, 2024
Compartir post:
SAIA protagonista de diverses ponències al Science and Cooking World Congress de Mèxic

Última actualització: 9 setembre, 2024

Temps de lectura: 2 minutos

El prestigiós Science and Cooking World Congress va aterrar a la Universitat de Monterrey (Mèxic) la setmana passada i SAIA ha protagonitzat dues ponències. Aquest congrés, nascut a Barcelona el 2019 i fundat per Ferran Adrià, Joan Roca i Pere Castells, té el propòsit de transformar la gastronomia a través de la ciència. La ciència impulsa la innovació culinària, promovent estils de vida més saludables i sostenibles. En aquest aspecte, SAIA va presentar dues ponències relacionades amb el lema d’aquesta edició del congrés: La Gastronomia des de l’ingredient, la sostenibilitat, la investigació, l’economia i la salut.

 

D’una banda, el director de SAIA, Lluis Riera va parlar de la sostenibilitat en la restauració des del punt de vista de la seguretat alimentària. De com podem ser més eficaços i aprofitar millor els aliments però sempre d’una manera segura sense córrer riscos a la cuina. SAIA porta temps sent referència en aquest aspecte al sector i, a més de assessorar restaurants i hotels, ha elaborat la Guia Oficial contra el Malbaratament d’Aliments de la Generalitat de Catalunya enfocada al sector de la restauració. 

 

Gemma Oña, tecnòloga dels aliments i nutricionista de l’equip de SAIA va parlar de nutrició i sostenibilitat. Per exemple, del consum de proteïna animal i els seus desafiaments per a la sostenibilitat i les alternatives existents com ara la proteïna vegetal, la carn cultivada o el consum d’insectes. També va abordar els diferents segells de sostenibilitat i quina és la seva influència a nivell nutricional. Per exemple, explicant per què un producte de proximitat sol tenir més valor nutricional que un que no ho és. 

 

El SCWC, congrés que reuneix experts de la gastronomia i la ciència, representa a més una oportunitat única per fomentar la professionalització del nostre sector i adoptar així pràctiques més sostenibles que s’alineïn amb les noves realitats del món actual. En la present edició hi va haver ponències d’alt nivell a càrrec de personalitats del món de la gastronomia i la restauració i d’organitzacions com la NASA, el Banc Mundial dels Aliments o Inditex, que va explicar com aplica la sostenibilitat als menjadors de 6.000 treballadors a Galícia.