04/10/2021

¿Com evitar i eliminar les papallones que apareixen al menjar i a la cuina? SAIA ho explica a RAC1.

polilla-comida


Segur que a molts us ha passat. Heu tornat de les vacances i quan heu obert els armaris on emmagatzemeu aliments, heu vist aparèixer algunes arnes. Les altes temperatures, els productes envasats en recipients que no són hermètics i que porten temps al rebost són l’hàbitat perfecte per a la proliferació d’aquests insectes. Les papallones del menjar apareixen en els aliments secs com llegums, farina, pasta i arròs. 

 

Si veus alguna d’aquestes arnes significa que hi haurà larves o ous en algun paquet d’aliment. D’on surten? Luis Riera, de SAIA, explica a RAC1 que “si apareixen arnes a la teva cuina vol dir que en algun moment has comprat algun producte amb ous a l’interior”.

 

Per evitar que apareguin hem de seguir 4 passos fonamentals

 

  1. HIGIENE. Netejar bé els armaris d’emmagatzematge.
  2. CONTROLAR LA TEMPERATURA. Si a l’estiu se superen els 25 graus cal valorar guardar certs productes a la nevera.
  3. NO GUARDAR RELÍQUIES. És important no conservar productes oberts durant molt de temps al rebost.
  4. UTILITZAR RECIPIENTS HERMÈTICS. Les larves són capaços de traspassar els paquets però no poden entrar en recipients hermètics de vidre o plàstic.

 

Com eliminar-les si ja se’ns han colat?

 

  1. DETECTAR-LES AMB TRAMPES. Així sabràs a quina zona de la cuina són.
  2. BUIDAR EL REBOST I netejar-ho tot
  3. COMPROVAR TOTS ELS PAQUETS. Fins i tot els que semblen en bon estat.
  4. CONTACTAR AMB UNA EMPRESA ESPECIALITZADA en cas que les altres mesures no hagin acabat amb la plaga.

 

I què passa si no te n’adones i cuines menjar amb ous o fins i tot les larves?

“No és tòxic i no suposa un problema de salut. Sobretot si es tracta d’un aliment que es vagi a consumir bullit com el cas dels llegums o l’arròs “, assegura Luis Riera. Si ho detectes i no vols llençar el producte, es pot netejar amb aigua i després cuinar-lo. 

Pots llegir l’article complet a la web de RAC1 en aquest enllaç.




No et perdis cap post!

Inscriu-te al nostre newsletter i els rebràs al teu correu.


© SAIA 2024