A SAIA sabem que els serveis de restauració volen donar cada dia més i millors serveis, per això oferim tècnics col·legiats en dietètica i nutrició que fan avaluació i valoració nutricional i dissenyen menús variats, equilibrats i adaptats a les necessitats nutricionals de cada col·lectiu.
Avaluació i validació de les preparacions existents per assegurar l'equilibri nutricional i la satisfacció del comensal
Disseny i elaboració de menús sans, equilibrats i adaptats a les necessitats de cada col·lectiu
Assessoria en tractament i cocció dels aliments perquè conservin les seves propietats nutritives
Elaboració de plans nutricionals personalitzats per promoure hàbits alimentaris saludables
En general, la decisió d'oferir un servei de valoració nutricional a la restauració col·lectiva depèn de cada empresa o entitat. No obstant això, hi ha casos en què sí que està regulat per llei, i en aquest punt SAIA acompanya les empreses en el compliment regulatori. Alguns exemples són:
Les exigències actuals de la legislació i dels consumidors, que busquem productes cada vegada més saludables i de més qualitat, fan que les empreses de restauració col·lectiva de tot tipus (menjadors escolars o d'empresa, residències d'estudiants o de gent gran, empreses de càtering, cadenes de restauració, etc.) busquin serveis de valor afegit per fer més competitiu el seu negoci com l'avaluació nutricional dels productes que ofereixen: d'aquesta manera es diferencien en el mercat i contribueixen positivament a la seva imatge de marca, que es relacionarà amb la transparència i amb l'alimentació saludable.
Menjadors d'empresa. Millora la productivitat i el benestar dels empleats mitjançant una alimentació equilibrada.
Menjadors escolars. Afavoreix el desenvolupament físic i intel·lectual dels nens amb menús nutricionalment adequats.
Aerolínies. Millora l'experiència de viatge dels passatgers oferint-los opcions saludables i adaptades a les seves necessitats durant el vol.
Hospitals i clíniques. Proporciona una alimentació personalitzada i adequada al seu estat de salut promou la recuperació i la salut general dels pacients.
Hotels i altres allotjaments. Ofereix menús variats i nutricionalment conscients ofereix una millor experiència als hostes.
Càterings d'esdeveniments. Les empreses amfitriones milloren la seva imatge i es distingeixen de les altres oferint menús personalitzats que atenen les preferències i necessitats dietètiques dels assistents.
Serveis públics. Els menjadors públics han d'anar a l'avantguarda en promoure la salut pública i la lluita contra l'obesitat amb menús saludables.
La valoració nutricional en menús és especialment necessària en empreses que volen prestar atenció a les necessitats personalitzades de diferents col·lectius, com ara nens, gent gran, light, diabètics, vegetarians, vegans, kosher, halal, sense gluten, persones amb al·lèrgies, persones que necessiten dieta tova, entre d'altres, perquè tots puguin tenir una alimentació sana, equilibrada i d'acord amb la normativa vigent.