A SAIA adaptem els processos del teu negoci perquè siguin més sostenibles i eficients i així estalviar diners, generar menor impacte mediambiental, millorar la imatge corporativa de l'empresa i, per descomptat, complir la normativa. A SAIA disposem d'una divisió especialitzada en aquesta matèria, amb un enfocament de 360 º, alineat amb el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.
La filosofia de SAIA en matèria de sostenibilitat alimentària és que qualsevol empresa alimentària, ja sigui de restauració comuna o d'alta cuina, sigui una fàbrica de matèria primera o una empresa de càtering, pot exercir la seva activitat de forma sostenible. Només cal respondre a les preguntes: quins processos podem millorar a nivell intern i quines d'aquestes millores es porten a terme amb criteris de sostenibilitat.
T'assessoremTotes les empreses tenen processos, per la qual cosa totes poden deixar una empremta mediambiental que sigui el més petit possible. Depenent de les fases que abasti la seva activitat, es pot aprofundir en uns o altres, com ara: Seleccionem les espècies de matèries primeres correctes? Gastem massa aigua o massa energia? Comprem la quantitat correcta de matèries primeres o ingredients? La producció és a prop del consumidor final? Fem servir les tècniques de cuinat adequades? Fem servir massa productes envasats? El nostre servei de consultoria 360º en col·laboració amb Zostera Consultoria intentarà, conjuntament amb el client, donar resposta a aquestes preguntes implantant millores com ara:
Sensors de moviment als espais per accionar la llum o l'aigua.
Apostar per productes i productors locals per estalviar energia i preservar les espècies autòctones.
Reciclar l'aigua per evitar comprar ampolles industrials i fer servir menys aigua i menys detergents.
Dur a terme una recollida selectiva de les deixalles i reaprofitar la matèria primera establint sinergies amb altres agents.
Creació de menús sostenibles
Eficiència i gestió de personal
Processos per evitar el malbaratament (previsió d'estocs i vendes, fitxes de producció, cuina d'aprofitament…)
Sostenibilitat econòmica del negoci
A partir del 2022 els restaurants i altres negocis que serveixen aliments hauran d'adaptar-se obligatòriament a la llei de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris aprovada pel Parlament de Catalunya i el Govern d'Espanya també preveu imposar sancions als negocis que llençin menjar. A SAIA preparem aquests negocis.
Amb plans estratègics a 3 anys, que definiran cap a on es vol anar i amb quin propòsit incloent els canvis i l'evolució necessaris per aconseguir-ho i els reptes a superar per aconseguir-ho.
Amb accions correctives concretes a 6 mesos i 1 any, que procuraran el compliment d'objectius qualitatius i quantitatius a nivell empresarial, d'equip i individuals.
D'aquesta manera el creixement de l'empresa és sostenible en tot moment, entenent el negoci com un ecosistema viu que segueix un procés natural i no forçat (econòmic, relacional i personal).
Aconsegueix un estalvi econòmic i comunica un valor reputacional als teus clients, a més de prevenir els riscos derivats de l'escassetat de recursos i satisfer un públic que exigeix un major respecte pel planeta.