Els nostres serveis

Consultoria en sostenibilitat alimentària i reducció del malbaratament

A SAIA adaptem els processos del teu negoci perquè siguin més sostenibles i eficients i així estalviar diners, generar menor impacte mediambiental, millorar la imatge corporativa de l'empresa i, per descomptat, complir la normativa. A SAIA disposem d'una divisió especialitzada en aquesta matèria, amb un enfocament de 360 º, alineat amb el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Enfoc 360º

Una visió centrada en els processos

La filosofia de SAIA en matèria de sostenibilitat alimentària és que qualsevol empresa alimentària, ja sigui de restauració comuna o d'alta cuina, sigui una fàbrica de matèria primera o una empresa de càtering, pot exercir la seva activitat de forma sostenible. Només cal respondre a les preguntes: quins processos podem millorar a nivell intern i quines d'aquestes millores es porten a terme amb criteris de sostenibilitat.

T'assessorem

Pla de prevenció en malbaratament alimentari

Cas real: Grup Lluerna
  • Som un equip que comptem amb una experiència acumulada de més de 20 anys en els respectius segments de consultoria i consultoria 360º.
  • Oferim resultats contrastables aplicats a la pràctica en el mateix grup de restauració Grup Lluerna (Restaurant Lluerna, Bar Verat).
  • Comencem per canvis petits, ferms i arrelats a la terra, més que per canvis aparatosos: creiem en el creixement empresarial sostenible.
  • Escoltem i som proactius i àgils per donar resposta a nous reptes que sorgeixen de les necessitats de l'empresa, els nous hàbits de consum i la sostenibilitat del planeta.

Quins processos es poden millorar amb la nostra consultoria en sostenibilitat alimentària?

Totes les empreses tenen processos, per la qual cosa totes poden deixar una empremta mediambiental que sigui el més petit possible. Depenent de les fases que abasti la seva activitat, es pot aprofundir en uns o altres, com ara: Seleccionem les espècies de matèries primeres correctes? Gastem massa aigua o massa energia? Comprem la quantitat correcta de matèries primeres o ingredients? La producció és a prop del consumidor final? Fem servir les tècniques de cuinat adequades? Fem servir massa productes envasats? El nostre servei de consultoria 360º en col·laboració amb Zostera Consultoria intentarà, conjuntament amb el client, donar resposta a aquestes preguntes implantant millores com ara:

Sensors de moviment als espais per accionar la llum o l'aigua.

Apostar per productes i productors locals per estalviar energia i preservar les espècies autòctones.

Reciclar l'aigua per evitar comprar ampolles industrials i fer servir menys aigua i menys detergents.

Dur a terme una recollida selectiva de les deixalles i reaprofitar la matèria primera establint sinergies amb altres agents.

Creació de menús sostenibles

Eficiència i gestió de personal

Processos per evitar el malbaratament (previsió d'estocs i vendes, fitxes de producció, cuina d'aprofitament…)

Sostenibilitat econòmica del negoci

Com treballem la sostenibilitat i la reducció del malbaratament alimentari?

A partir del 2022 els restaurants i altres negocis que serveixen aliments hauran d'adaptar-se obligatòriament a la llei de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris aprovada pel Parlament de Catalunya i el Govern d'Espanya també preveu imposar sancions als negocis que llençin menjar. A SAIA preparem aquests negocis.

A mig termini

Amb plans estratègics a 3 anys, que definiran cap a on es vol anar i amb quin propòsit incloent els canvis i l'evolució necessaris per aconseguir-ho i els reptes a superar per aconseguir-ho.

A curt termini

Amb accions correctives concretes a 6 mesos i 1 any, que procuraran el compliment d'objectius qualitatius i quantitatius a nivell empresarial, d'equip i individuals.

Amb la persona al centre

D'aquesta manera el creixement de l'empresa és sostenible en tot moment, entenent el negoci com un ecosistema viu que segueix un procés natural i no forçat (econòmic, relacional i personal).

Sostenibilitat alimentària

No perdis el tren de la sostenibilitat

Aconsegueix un estalvi econòmic i comunica un valor reputacional als teus clients, a més de prevenir els riscos derivats de l'escassetat de recursos i satisfer un públic que exigeix un major respecte pel planeta.