Última actualització: 6 abril, 2024
Per tot això és important mantenir sempre les normes de seguretat i higiene alimentària a l’hora de comprar i de manipular els aliments. Aquí pot seguir les normes de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària.
A l’hora de consumir aliments, el coronavirus que podria estar en la superfície, s’eliminaria d’una forma fàcil: cuinar els aliments. A més de 60 o 65 graus, el virus queda anul·lat. Qualsevol aliment que passi per una cocció no hauria d’estar contaminat, sempre que s’evitin les contaminacions creuades i les contaminacions posteriors a la cocció, explicava l’expert en seguretat alimentària Lluís Riera, director de la consultora SAIA.
I què passa amb la congelació? Si volem fer un tàrtar de tonyina que es menja cru o sushi, n’hi hauria prou congelant el peix abans de consumir-lo, per a eliminar un hipotètic virus sobre l’aliment? Amb el coronavirus passa el mateix que amb l’anisakis, per exemple (que no és un virus, sinó un paràsit)? No, no és així. La congelació no inactiva el virus (ni altres microorganismes com els bacteris). No hi ha evidències de transmissió a través dels aliments congelats, però no utilitzis aquest sistema de conservació com a barrera de seguretat: no ho és.