SAIA i Zostera s’uneixen per oferir el millor servei de consultoria en l’àmbit de la sostenibilitat i el malbaratament alimentari.

21 març, 2022
Compartir post:
SAIA i Zostera s’uneixen per oferir el millor servei de consultoria en l’àmbit de la sostenibilitat i el malbaratament alimentari.

Última actualització: 6 abril, 2024

Temps de lectura: 3 minutos

Cada cop són més els clients que ens mostren la seva inquietud per la sostenibilitat. Ser sostenibles és important per diverses raons: 

  • Raó econòmica: reaprofitar aliments i calcular millor les racions o partides et farà estalviar diners. 
  • Raó mediambiental: el malbaratament alimentari provoca un augment elevat dels residus i una despesa extra de recursos naturals. 
  • Raó legal: la normativa respecte al malbaratament alimentari cada vegada és més estricta. 
  • Raó ètica: només tenim un planeta i cal cuidar-lo. Cal integrar-s’hi. Ser sostenibles és l’única manera de poder assegurar el futur dels nostres recursos. 
  • Ser sostenibles, doncs, ha esdevingut una obligació. Això suposa un repte important per al sector, que necessita les eines necessàries per ser guiat durant el procés. Amb l’objectiu d’assessorar de la millor manera els seus clients en aquesta matèria, SAIA s’uneix a ZOSTERA. 

    Què és ZOSTERA?

    Zostera és una consultoria especialitzada en gastronomia, alimentació i sostenibilitat. A través de l’experiència acumulada durant 20 anys, assessoren clients en estratègia gastronòmica amb la finalitat que adaptin els seus processos i així aconsegueixin ser més sostenibles i eficients. 

    Zostera neix de la mà de Víctor Quintillà i l’equip d’R+D del seu grup de restauració Grup Lluerna, format pel restaurant el Restaurant Lluerna (premiat amb una Estrella Michelín el 2013 i que conserven actualment), el Bar Verat (premiat amb Bib Gourmand) i Zostera Consultoria. El 2018 van crear el projecte Sostenibilitat 360 amb el què van establir les bases de tots els processos de sostenibilitat del grup, per combatre el malbaratament alimentari i per reduir els envasos i els residus. A més, la sostenibilitat impregna totes les àrees del grup, des dels valors, fins a la gestió de personal i la relació amb els proveïdors. Aquest esforç ha estat premiat amb una Estrella Verda Michelin. 

    Amb Zostera, l’equip liderat per Víctor Quintillà cerca compartir els coneixements amb restaurants, hotels o indústria alimentària per aconseguir la transformació del sector cap a l’excel·lència en sostenibilitat. 

    La unió perfecta per ser sostenibles complint la normativa

    A través d’aquesta aliança SAIA tindrà la capacitat d’oferir el millor servei de consultoria en sostenibilitat i malbaratament alimentari. Una inquietud que ens mostren cada cop més negocis de restauració. D’altra banda, Zostera té al seu costat una consultora amb més de 20 anys d’experiència al sector perquè els clients als quals estigui assessorant compleixin

    els requisits de seguretat alimentària. I és que SAIA és una consultora de referència també a l’àmbit del malbaratament alimentari. És per això que la Generalitat, a través del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, ha encarregat la Guia Oficial del Malbaratament Alimentari. Una guia que aviat veurà la llum i que servirà com a full de ruta per als restaurants que durant aquest 2022 s’hauran d’adaptar a la llei contra el malbaratament alimentari que va ser aprovada l’11 de març de 2020 i que serà de compliment obligat al llarg d’aquest 2022. 

    zostera-saia_sostenibilidad-curso

    VIDEO: Què és el malbaratament alimentari?