L'especialista en GFSI Mónica Saltor, amb més de 25 anys d'experiència en diferents àmbits de la seguretat alimentària, entre ells en entitats com Applus o Eurofins, coordina els equips de SAIA per a l'auditoria de la cadena de processos de les empreses alimentàries per certificar-los segons els requisits dels estàndards GFSI (Global Food Safety Initiative), així com la consultoria i la formació.
Molts dels usuaris que arriben fins aquí ho fan després de rebre una petició d'algun dels seus clients sol·licitant una còpia del certificat GFSI, de manera que, efectivament, hauran de complir aquest requisit per poder tancar acords comercials. Aquesta certificació mostra a proveïdors i clients que els procediments de seguretat alimentària de l'empresa estan homologats i per tant els seus productes són segurs, i està avalada per alguns dels distribuïdors d'alimentació més importants a nivell mundial. D'aquesta manera, els nostres clients poden adaptar-se a les exigències dels seus proveïdors i clients i poden accedir més fàcilment als mercats internacionals.
Demana'ns informacióLes grans cadenes alimentàries mundials avalen els estàndards GFSI, per la qual cosa obtenir la certificació permet competir als mercats internacionals. A més, moltes empreses accepten certificats GFSI com a substitutiu d'un altre tipus d'auditories, per la qual cosa s'eliminen duplicitats.
Els estàndards GFSI obliguen una empresa a procurar productes més segurs, ja que ofereixen eines per gestionar els riscos de forma optimitzada a tota la cadena de subministrament. Aquesta gestió, a més, estarà en millora continua a mesura que els estàndards evolucionen.
Certificar una empresa alimentària en GFSI elimina duplicitats en els diferents programes de formació i auditories, per la qual cosa permet centrar-se en objectius empresarials. A més, redueix els riscos d'errors que poden revertir en mala imatge i pèrdues econòmiques.
La certificació GFSI també proporciona resultats a nivell intern, ja que ajuda a generar una inquietud intrínseca als treballadors per afrontar reptes de seguretat i segons diferents estudis les empreses també milloren els seus indicadors de rendiment després d'obtenir el certificat.
Aunque muchos lo buscan así y por eso hemos titulado este servicio de esta manera, la GFSI en realidad no es una certificación en sí misma: la Global Food Safety Initiative no audita ni certifica ninguna empresa, sino que supervisa y aprueba los estándares o esquemas que promueven la seguridad alimentaria internacional que coincide con sus criterios y actúa como autoridad sobre ellos. Obtener una auditoría positiva en uno de estos esquemas permitirá obtener una certificación GFSI, que al fin y al cabo es como una especie de sello de validación a nivel internacional del estándar de seguridad alimentaria obtenido.
T'assessoremEls estàndards reconeguts per la GFSI, a diferència d'aquesta organització privada en si mateixa, sí que són programes de certificació que permeten obtenir la certificació GFSI després d'aprovar una auditoria en els seus respectius esquemes. Alguns dels més habituals són:
Cada empresa alimentària és diferent i els estàndards no són aplicables a totes les indústries i/o tipus d'empreses, per la qual cosa cal triar el més adequat per a cada cas.
Saltor i Jacas Consulting és un partner de SAIA especialitzat en estàndards IFS i BRC, els més estesos a Europa. Amb ells, ajudem les empreses a triar l'estàndard que millor s'ajusti a les seves necessitats. Oferim els seus més de 25 anys de trajectòria a l'auditoria i capacitació en empreses alimentàries. Saltor i Jacas Consulting col·laboren amb SAIA per certificar els seus clients en GFSI mitjançant algun d'aquests esquemes de qualitat.
Vull informar-meLa GFSI és una institució gran i complexa, per la qual cosa pot ser complicat entendre què implica exactament la certificació GFSI per a una persona no versada en la matèria. A SAIA acompanyem els nostres clients durant tot el procés, que sol constar de 4 passos principals:
Seleccionar l'estàndard o esquema que certificarà els processos de l'empresa
Formar-se en els requisits específics d'aquest estàndard o esquema
Implantar el sistema de gestió de seguretat alimentària i documentar els processos
Sotmetre a auditoria tota l'activitat i rebre la certificació